Arvomme

Eettisyys

Yksi suurimmista vaateteollisuuden ongelmista liittyy siihen, minkälaisissa työoloissa vaatteita valmistetaan. Useimmat suuret vaatemerkit teettävät tuotteensa ns. halpatuotantomaissa. Työolojen ja työntekijöiden oikeuksien valvonta on usein puutteellista ja joskus jopa mahdotonta, koska alihankintaketjut saattavat olla pitkiä ja ulospäin näkymättömiä. 

1981 Helsinki tuottaa kaikki vaatteensa Suomessa suomalaisilla ompelijoilla ja käsityöläisillä. Neuvottelemme valmistushinnat suoraan alihankkijoidemme kanssa. Maksamme verot Suomeen.

Pyrimme hankkimaan materiaalimme kotimaisilta toimijoilta, ja pyrimme käyttämään vain materiaaleja, jotka on tuotettu EU:n alueella. Jotkin materiaaleistamme ovat kuitenkin 2nd hand -materiaaleja, joiden valmistusmaata tai tarkkaa kuitusisältöä ei tiedetä. Käytämme myös joitain kierrätyskuiduista valmistettuja materiaaleja, jotka valmistetaan EU:n ulkopuolella.

Neuletuotteissamme käytetty merinovilla on aina mulesing-vapaata.  Emme valmista emmekä myy turkistuotteita. Käytämme nahkatuotteissamme kierrätettyä nahkaa.

Ekologisuus

Vaateteollisuus on lähtökohtaisesti aina luonnonvaroja kuluttavaa ja osa kulutuskulttuuria. Siksi pyrimme käyttämään tuotteissamme materiaaleja, joilla on mahdollisimman vähän negatiivisia vaikutuksia ympäristöön. Käytämme mahdollisuuksien mukaan kierrätettyjä materiaaleja sekä luomupuuvillaa. 

Tuotteemme on tehty kestämään pitkään, ja mallistomme ei perustu kausiajattelulle. Valmistamme tuotteita osin kysynnän mukaan pienissä erissä, jotta voimme minimoida hävikin ja myymättä jäävät vaatteet. Käytämme mahdollisuuksien mukaan kierrätettyjä nappeja, vetoketjuja, vuorikankaita ja solkia tuotteissamme. Tarjoamme myös vaatteiden korjauspalvelua. Mielestämme vaatteen korjaus kannattaa melkein aina. Myymme liikkeessämme myös vintage-vaatteita. 

Vaatteemme valmistetaan lähituotantona Helsingissä pienissä erissä, joten tuotteittemme kuljetus ei vaadi lentokoneita tai rahtilaivoja. Tilausten toimituksissa käytämme pääosin Postia, jolla on oma ympäristöstrategiansa: https://www.posti.com/vastuullisuus/ymparisto/. Tilauksen voi noutaa myös itse liikkeestämme.

Liiketilassamme on käytössä tuulisähkö. Liiketilan valaistuksessa on käytetty LED-valoja. Tuotteittemme hintalaput on painettu kierrätyskartongille ja kiinnitetty juuttinarulla ja metallisilla hakaneuloilla. Ostoskassimme on valmistettu valkaisemattomasta kierrätyspaperista.

Unisex

Vaatteilla ei ole sukupuolta. Jos vaate näyttää ja tuntuu hyvältä päällä, se on sopiva. Unisex ei tarkoita meille pelkkää vienon maskuliinista androgyyniyttä, vaan sitä, että jokaisen tapa ilmaista omaa olemustaan on erilainen ja iloa tuottava prosessi, ja vaatteet ovat yksi ilmaisun keinoista.